Σας Προτείνουμε


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Ψάξτε για εξωγήινη τεχνητή νοημοσύνη, όχι ζωή".

Δημοσιεύτηκε : 5/20/2011 |

Ο Σεθ Σόστακ είναι παλαίμαχος ασρονόμος και τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει προβληματισμό μεταξύ των ανά τον κόσμο ερευνητών εξωγήινης ζωής!


Αιτία οι δηλώσεις του στο Acta Astronautica, σύμφωνα με τις οποίες "στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν η χρήση υπερ- ευαίσθητων μηχανημάτων για τον εντοπισμό της τεχνητής νοημοσύνης στο διάστημα".

Σύμφωνα με τον Σόστακ η απόσταση μεταξύ των δύο σπουδαίων τεχνολογικών ανακαλύψεων, δηλαδή των ραδιοκυμάτων και της τεχνητής νοημοσύνης, είναι μικρή. "Οι πιθανότητες να εντοπιστεί εξωγήινη τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ μεγαλύτερες από το να ανακαλυφθεί εξωγήινη βιολογική ζωή", υποστηρίζει.

"Ισως είναι λάθος να εξετάζουμε σήμερα ραδιοκύματα 50 ετών!"

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό το σκεπτικό του ο δρ. Σόστακ, εξηγεί ότι μέχρι να καταφέρουν κάποια όντα να επικοινωνήσουν με άλλους ζωντανούς οργανισμούς έξω από τον πλανήτη τους, είναι πιθανό να περάσουν πάρα πολλά χρόνια. Παράλληλα όμως η τεχνολογία, η οποία εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα, θα εξακολουθεί να λειτουργεί, ακόμη και στην περίπτωση που τα ζωντανά όντα που την εφηύραν να έχουν πλέον εξαφανιστεί.

"Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με το ραδιόφωνο", λέει μιλώντας στο BBC. "Κάποια στιγμή το ανακαλύψαμε, μετά αναμεταδόσαμε μηνύματα στον αέρα και στο τέλος προσφέραμε την ευκαιρία σε άλλους οργανισμούς να μας εντοπίσουν".

Και πρόσθεσε: "Το να εξετάζουμε σήμερα τα ραδιοκύματα που αναμεταδόθηκαν πριν από 50 χρόνια, μπορεί να είναι και μάταιο, αφού μπορεί αν η τεχνολογία των εξωγήινων που ίσως τα έστειλαν να έχει αλλάξει ριζικά από τότε. Είναι πιθανό επίσης οι εξωγήινοι αυτοί να μην υπάρχουν πλέον, όπως τους φανταζόμαστε ως ζωντανούς οργανισμούς".

Για τους λόγους αυτούς ο δρ. Σόστακ προτείνει να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στα νεαρά και κοντινά αστέρια και τους γαλαξίες, για αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης. "Θεωρώ ότι θα εξοικονομήσουμε δυνάμεις και χρόνο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας σε κατευθύνσεις που μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικές από αστρονομική άποψη αλλά τελικά να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αν οι μηχανές της τεχνητής νοημοσύνης "κόβουν βόλτες" σε αυτές...", κατέληξε!

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home