Σας Προτείνουμε

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

"Το φλiτζάνι με το πιατάκι" κρύβει τη "στρογγυλή τράπεζα" του βασιλιά Αρθούρου;

Δημοσιεύτηκε : 5/20/2011 |

Τη «στρογγυλή τράπεζα» του θρυλικού βασιλιά Αρθούρου φιλοδοξεί να αποκαλύψει μια ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έρευνες σε μια ιστορική τοποθεσία της Σκωτίας.


Πρόκειται για ένα χωμάτινο τύμβο, με περίεργο σχήμα, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Το φλιτζάνι με το πιατάκι» (στη φωτογραφία). Βρίσκεται κάτω από το κάστρο Στέρλινγκ, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά -τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ιστορικά- κάστρα της Σκωτίας. Τα πιο παλιά μέρη της δομής του χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, ενώ στους επόμενους αιώνες έγιναν πολλές προσθήκες. Το κάστρο έχει βρεθεί πολλές φορές υπό καθεστώς πολιορκίας, ιδιαίτερα κατά τους πολέμους για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.Καθώς το κάστρο έχει κατοικηθεί από τους βασιλείς της Σκωτίας, ο σημερινός χωμάτινος τύμβος πιστεύεται ότι κατά τον 16ο και 17ο αιώνα χρησιμοποιούνταν ως κήπος. Όμως το παράξενο σχήμα του δεν διαμορφώθηκε τότε, αλλά πιθανώς νωρίτερα. Επικεφαλής των ερευνών είναι ο Ρίτσαρντ Τζόουνς, λέκτορας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει σαρωτές υπεδάφους για να «κοιτάξει» στο εσωτερικό του τύμβου.

Ο Τζον Χάρισον, επικεφαλής της τοπικής Ιστορικής Εταιρείας, είπε για το μυστηριώδες μέρος: «Για εκατοντάδες χρόνια οι άνθρωποι λένε ιστορίες γι’ αυτόν τον τόπο, όμως η προέλευσή του παραμένει ένα μυστήριο. Ο ποιητής Τζιν Μπάρμπορ γύρω στο 1375 αναφέρει ότι η στρογγυλή τράπεζα του βασιλιά Αρθούρου βρίσκεται κάπου νότια του κάστρου του Στέρλινγκ».

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.

_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home