Σας Προτείνουμε


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Εντοπίστηκε νέο ηλιακό σύστημα σαν το δικό μας!

Δημοσιεύτηκε : 1/14/2012 |

Βρίσκεται στον αστεριμμό του Κύκνου, σε απόσταση 130 ετών φωτός από τη Γη και σύμφωνα με αμερικανούς αστρονόμους, είναι ένα νέο πλανητικό σύστημα που μοιάζει εκπληκτικά με το δικό μας.



Γύρω από το άστρο του συστήματος έχουν εντοπιστεί ήδη τρεις πλανήτες, οι δύο με μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της Γης και ένας που μοιάζει σ��ν πιστό αντίγραφο του Άρη (στην φωτογραφία, καλλιτεχνική απεικόνισή του συστήματος).

Η ανακάλυψη του έγινε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler. Το άστρο του συστήματος, είναι ένας κόκκινος νάνος με μάζα έξι φορές μικρότερη από αυτή του Ήλιου και πήρε το όνομα KOI-961. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, το KOI-961 είναι λιγότερο ζεστό από τον Ήλιο και το φως που εκπέμπει έχει κόκκινη και όχι κίτρινη απόχρωση.

Γύρω από το άστρο κινούνται τρεις πλανήτες:

1. ο ΚΟΙ-961.01 που έχει μέγεθος 27% μικρότερο από αυτό της Γης,
2. ο ΚΟΙ-961.02 που έχει μέγεθος 22% μικρότερο από του πλανήτη μας
3. ο ΚΟΙ-961.03, που μέγεθος σχεδόν ίσο με αυτό του Άρη (είναι μόλις 8% μεγαλύτερος) και είναι ο μικρότερος σε μέγεθος πλανήτης που εντοπίζεται μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως οι συνθήκες που επικρατούν στο πλανητικό σύστημα είναι απαγορευτικές για την παρουσία ζωής, η ανακάλυψη του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού φανερώνει πως μάλλον υπάρχουν περισσότερα ηλιακά συστήματα σαν το δικό μας από όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home