Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ποιός υποστηρίζει ότι αποκρυπτογράφησε το χειρόγραφο Βόινιτς;

Δημοσιεύτηκε : 12/15/2011 |

Γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, εικονογραφημένο με περίεργα σχέδια, το χειρόγραφο Βόινιτς βασανίζει για αιώνες ιστορικούς και κρυπταναλυτές. Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας, όμως, ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα και αποκάλυψε τα μυστικά του χειρογράφου.


Το χειρόγραφο πιστεύεται ότι γράφτηκε πριν από 400 ή 800 χρόνια από άγνωστο συγγραφέα. Αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκωδικοποιητές του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, κανείς τους όμως δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μια λέξη.

Το όνομά του το πήρε από τον Πολωνοαμερικανό παλαιοπώλη βιβλίων Βίλφριντ Βόινιτς, ο οποίος το αγόρασε το 1912, ενώ σήμερα φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού πανεπιστημίου Γέιλ.

Ο Φινλανδός, Βίεκο Λάτβαλα, ο οποίος λέει ότι αποκρυπτογράφησε το χειρόγραφο, αυτοαποκαλείται «προφήτης του θεού». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακατανόητη γλώσσα του χειρογράφου είναι ένας συνδυασμός από «ηχητικά κύματα και φωνητικές συλλαβές».

Το βιβλίο είναι ένα έργο ζωής κάποιου αγνώστου πολύ-επιστήμονα. Το κείμενο χαρακτηρίζεται «ιατρικό» από τον Λάτβαλα και είναι ένας συνδυασμός βοτανολογίας, φαρμακολογίας, αστρολογίας και αστρονομίας. Εκτός των άλλων περιέχει και προφητείες για εκατοντάδες χρόνια μετά, από την εποχή που γράφτηκε.

Ο Λάτβαλα υποστηρίζει πως κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το χειρόγραφο, επειδή είχε «επικοινωνία με το θεό», γι' αυτό κανένας πριν από αυτόν δεν μπορούσε να σπάσει τον «κώδικα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει συστηματικός κώδικας, αλλά η γλώσσα του χειρογράφου είναι περισσότερο ένας «αγωγός» μέσω του οποίου επικοινωνείται η προφητεία.

Η μητρική γλώσσα του αγνώστου συγγραφέα είναι μια προφορική βαβυλωνιακή διάλεκτος, γι' αυτό κατασκεύασε μια γραπτή γλώσσα, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.

Ένα απόσπασμα που μετέφρασε ο Φινλανδός και έδωσε στη δημοσιότητα λέει τα εξής:

«Το όνομα του φυτού είναι Καρδιά της Φωτιάς. Κάνει το δέρμα όμορφο, όταν χρησιμοποιείται σαν αλοιφή. Το έλαιο βγαίνει από τα άνθη. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες. Είναι κατάλληλο για τα νεφρά και το κεφάλι, καθώς το λουλούδι έχει αντιβιοτική δράση. Το φυτό έχει 10 εκατοστά ύψος. Αναπτύσσεται σε ξηρά και ζεστά μέρη».

Ο Λάτβαλα λέει ότι το φυτό αυτό όντως υπάρχει στην Αιθιοπία. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αποκαλύψει κάποια προφητεία...

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home