Σας Προτείνουμε


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;

Δημοσιεύτηκε : 12/10/2011 |

Το ρομπότ Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του "κόκκινου πλανήτη", έκανε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, αφού καθώς εξερευνούσε τον Άρη, "σκόνταψε" πάνω σους μακρόστενους σχηματισμούς που βλέπετε στην φωτογραφία, και θυμίζουν έντονα τις λωρίδες διαγράμμιση στους δρόμους των πόλεων!


Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών της NASA, κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για γύψο- κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι σήμερα, για την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη, κατά το το παρελθόν.


Το ρομπότ Opportunity, εξοπλισμένο με ειδικά όργανα ανάλυσης, έκανε ήδη μία πρώτη προσπάθεια για να διαπιστώσει τη σύσταση αυτών των ευρυμάτων. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι αποτελούνται κυρίως από θειούχο ασβέστιο, που είναι βασικό συστατικό του γύψου. Για να σχηματιστεί όμως ο γύψος, είναι απαραίτητη η παρουσία νερού!

Αν και όπως τονίζουν απαιτούνται περαιτέρω αναλύσεις, οι επιστήμονες είναι ήδη ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη:

" Εχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό εύρυμα. Αν και έχουμε βρει και στο παρελθόν υλικά που περιείχαν θειούχες ενώσεις, ήταν όλα υλικά που είχαν μεταφερθεί με τον αέρα και προσμιχθεί με άλλα υλικά οπότε δεν ήταν δυνατόν να γίνει σωστή ανάλυση και μελέτη τους. Το συγκεκριμένο υλικό σχηματίστηκε εκεί ακριβώς που εντοπίστηκε και προσωπικά εκτιμώ πως είναι η πιο ισχυρή ένδειξη παρουσίας νερού σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη", δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους επικεφαλής της αποστολής του Opportunity, ο Στιβ Σκουίρς.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home