Σας Προτείνουμε


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Όρος που ξεπερνά σε ύψος ο,τιδήποτε γήινο, καταγράφηκε σε αστεροειδή!

Δημοσιεύτηκε : 10/12/2011 |

Μία νέα τρισδιάστατη φωτογραφία του γιγαντιαίου όρους που βρίσκεται στον αστεροειδή Vesta, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Το πελώριο βουνό εντοπίστηκε στον Νότιο Πόλο του αστεροειδή και υπολογίζεται ότι
ξεπερνάει σε ύψος ο,τιδήποτε υπάρχει στη Γη! Με την κορυφή του να ορθώνεται σε ύψος 22 χλμ από την επιφάνεια του Vesta, οι ερευνητές της NASA δικαίως μιλούν για... τρία Εβερεστ στη συσκευασία του ενός!



Ο αστεροειδής πήρε το όνομά του από την ρωμαϊκή ονομασία της θεάς Εστίας. Το μέγεθός του μαρτυρά ότι ανήκει στην κατηγορία των "πρωτοπλανητών". Οι ειδικοί εκτιμούν ότι για αιώνες ο αστεροειδής αποτελεί πόλο έλξης μετεωριτών και μικρών διαστημικών βράχων που πέφτουν πάνω του, δημιουργώντας ένα γεωλογικό περιβάλλον με ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η παραπάνω εικόνα (NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA/PSI) αλλά και το βίντεο που ακολουθεί, έχουν δημιουργηθεί με την αξιοποίηση του υλικού που στέλνει το διαστημικό σκάφος Dawn, το οποίο βρίσκεται εκεί από τον Ιούλιο του 2011.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home