Σας Προτείνουμε


Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Και άλλες εμφανίσεις σφαιρικών αντικειμένων μεγέθους πλανήτη κοντά στον Ήλιο

Δημοσιεύτηκε : 8/07/2011 |

Από τις 10 Ιανουαρίου περίπου το διαδίκτυο κατακλύζεται από το φαινόμενο των διαστημικών σφαιρών που βρίσκονται κοντά στον Ήλιο, όπως το defencenet.gr είχε τότε αναφέρει.

Όπως πάντως προσπαθεί να διευκρινίσει η NASA σε ειδική σελίδα τέτοιες απεικονίσεις οφείλονται όταν οι κοσμικές ακτίνες παραμορφώνονται κατά τη διαδικασία συμπίεσης της ψηφιακής εικόνας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανάλογων παραμορφώσεων οι οποίες απεικονίζονται ως σφαίρες.

Οι οπαδοί πάντως της θεωρίας των σφαιρών οι οποίες έχουν το μέγεθος ολόκληρου πλανήτη, επιμένουν πως δεν πρόκειται για υπόθεση «compression artifacts» αλλά για κάτι άλλο, έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Πάντως κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει μια αξιόπιστη απάντηση στο τι μπορεί να είναι τα αντικείμενα αυτά.

Το πρόβλημα είναι πως οι σφαίρες αυτές εμφανίζονται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Ήλιο, χωρίς να επηρεάζονται ούτε από την ακτινοβολία ούτε και από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στη σχετική φωτογραφία (με σημερινή ημερομηνία) μπορείτε να δείτε μέσα στους δύο κόκκινους κύκλους τα δύο αντικείμενα που αποτελούν και την πλέον πρόσφατη εμφάνισή τους.

Μπορείτε επίσης να δείτε και ένα σχετικό βίντεο -παρά τη κινηματογραφική του "περιβολή"- εντούτοις χρήσιμο καθώς παρουσιάζεται ένας συνολικός απολογισμός των εμφανίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα από τις αρχές Ιανουαρίου.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home