Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ποιοί και γιατί ξαναμετράνε το... Εβερεστ;

Δημοσιεύτηκε : 7/21/2011 |

Επισήμως, το ύψος του ψηλότερου σημείου στην επιφάνεια του πλανήτη μας, δηλαδή του όρους Εβερεστ, είναι 8.848 μέτρα. Οι κινέζοι όμως, οι οποίοι "μοιράζονται" το βουνό με το Νεπάλ, αμφισβητούν τον αριθμό γιατί όπως υποστηρίζουν σε αυτόν περιλαμβάνεται και το χιόνι που υπάρχει στην κορυφή και το υπολογίζουν τουλάχιστον στα τέσσερα μέτρα.



Επιστήμονες δε από όλον τον κόσμο, ισχυρίζονται ότι -πέρα από το χιόνι- όλες οι παλιές μετρήσεις είναι λάθος, αφού το βουνόσυνεχίζει να ψηλώνει λόγω της κίνησης των τευτονικών πλακών που σηκώνουν την βάση του αργά και σταθερά (διαβάστε περισσότερα στο Γιατί συνεχίζουν να ψηλώνουν τα... Ιμαλάια)

Ετσι το Νεπάλ, αποφάσισε να βάλει τέλος στην αμφισβήτηση, ξαναμετρώντας το βουνό από την αρχή! "Τώρα που διαθέτουμε τον εξοπλισμό και τα εφόδια, ας μετρηθούμε" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Νεπάλ, Γ. Γκίρι!

Είναι ουσιαστικά η πρώτη προσπάθεια μέτρησης του βουνού από την κυβέρνηση του Νεπάλ, η οποία μέχρι τώρα δεχόταν αυτή της Ινδίας του 1955. Η διαδικασία της μέτρησης του συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση τριών σταθμών και θα πάρει πάνω από δύο χρόνια.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home