Σας Προτείνουμε

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Και τέταρτο φεγγάρι ανακαλύφθηκε στον Πλούτωνα!

Δημοσιεύτηκε : 7/21/2011 |

Αν και υποβαθμίστηκε σε «πλανήτη-νάνο», ο Πλούτωνας συνεχίζει να αποτελεί πεδίο έρευνας για τους επιστήμονες. Ετσι καθώς το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble αναζητούσε δακτυλίους γύρω από τον πλανήτη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος, εντόπισε ένα δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω του.


Πρόκειται για το τέταρτο φεγγάρι του απομακρυσμένου πλανήτη, μετά τον Χάροντα, την Υδρα και τη Νύκτα, το οποίο ονομάστηκε προσωρινά P4 από το αρχικό γράμμα του πλανήτη (στα λατινικά) και τον αριθμό 4.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, υπολογίζεται ότι ο Ρ4 έχει διάμετρο 13 ως 24 χιλιόμετρα, διαστάσεις που τον καθιστούν ως το μικρότερο από τα τέσσερα φεγγάρια του Πλούτωνα, καθώς το μεγαλύτερο φεγγάρι είναι ο Χάρων με διάμετρο 1.043 χιλιόμετρα, και τα δυο άλλα έχουν διάμετρο από 32 - 113 χλμ.

"Είναι αξιοσημείωτο ότι οι κάμερες του Hubble μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε ένα τέτοιο μικρό αντικείμενο με τόση σαφήνεια από απόσταση μεγαλύτερη των 5 δισεκατομμυρίων χλμ.", δήλωσε ο Μαρκ Σοουόλτερ του Ινστιτούτου SETI στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας, ο οποίος είναι επικεφαλής αυτού του προγράμματος παρατήρησης με το Hubble.

Πολλά περισσότερα στοιχεία για τον Πλούτωνα και τις εκπλήξεις που κρύβει θα μάθουμε το 2015, οπότε αναμένεται να φτάσει εκεί το σκάφος της NASA, "Νέοι Ορίζοντες".

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.

_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home