Σας Προτείνουμε

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Διαστημικο CSI: σχεδιαζουν «νεκροψια» σε σκαφος που θα πεσει στη Γη

Δημοσιεύτηκε : 6/27/2011 |

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι επιταχύνει την οργάνωση της αποστολής IXV. Στο πλαίσιό της ένα σκάφος θα εκτοξευθεί και στην συνέχεια θα πέσει στον πλανήτη μας. Η είσοδος και η καταστροφή του στη γήινη ατμόσφαιρα θα καταγράφεται από ειδικά όργανα και αισθητήρες που θα είναι τοποθετημένοι πάνω του....

Στόχος των επιστημόνων είναι να αποκομίσουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει όταν διάφορα αντικείμενα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης ώστε να σχεδιάσουν πιο ασφαλή διαστημικά σκάφη.


Το IXV θα αυτοκαταστραφεί στην ατμόσφαιρα για να το μελετήσουν οι επιστήμονες
Δείτε το βίντεο της αποστολής

Το σκάφος «αυτόχειρας»
Το σκάφος ονομάζεται IXV και η ESA υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή του με την ιταλική εταιρεία Thales Alenia Space η οποία επεξεργάζεται τον σχεδιασμό τα τελευταία δύο έτη. Θα έχει μέγεθος αυτοκινήτου και αναμένεται να είναι έτοιμο για εκτόξευση το 2013.

Το IXV θα ακολουθήσει αρχικά μια υποτροχιακή πορεία γύρω από την Γη και στην συνέχεια θα αρχίσει να πέφτει με ταχύτητα στον πλανήτη. Η είσοδος του στην ατμόσφαιρα και όσα θα συμβούν σε αυτή την πορεία θα καταγράφονται από τους αισθητήρες και τα όργανα. Κάποια στιγμή θα ξεδιπλωθεί ένα αλεξίπτωτο το οποίο θα ρίξει απαλά το σκάφος στην θάλασσα ώστε να μην καταστραφεί ολοσχερώς και να μπορέσουν να το μελετήσουν οι επιστήμονες.

Η «νεκροψία»
Η μελέτη του σκάφους και της πτήσης του θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων υλικών τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή διαστημικών σκαφών που θα είναι πιο ασφαλή και προστατευμένα όταν θα εισέρχονται είτε στην γήινη ατμόσφαιρα είτε σε εκείνες άλλων πλανητών. «Η αποστολή IXV θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε νέες σημαντικές τεχνολογίες αλλά και να κάνουμε βήματα προόδου για μελλοντικές φιλόδοξες διαστημικές αποστολές» δήλωσε στο BBC ο Αντόνιο Φαμπρίζι, στέλεχος της ESA.


http://www.apocalypsejohn.com

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.

_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home