Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ;

Δημοσιεύτηκε : 5/12/2011 |


Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στο Στόουνχεντζ ισχυρίζονται ότι έφτασαν σε ένα στρώμα που μπορεί να αποκαλύψει τους λόγους που κατασκευάστηκε το διάσημο μνημείο.



Η αρχαιολογική ομάδα έφερε στο φως κόγχες που κάποτε εμπεριείχαν γαλαζόπετρες –μικρότερες πέτρες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν υπάρχουν πια-, οι οποίες διαμόρφωναν το αρχικό κτίσμα του Στόουνχεντζ. Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι γαλαζόπετρες αποτελούν ένδειξη ότι το Στόουνχεντζ ήταν κάποτε θεραπευτικός τόπος.


Ο καθηγητής Tim Darvill, από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth και επικεφαλής της ανασκαφής, και ο καθηγητής Geoff Wainwright από την Εταιρεία Αρχαιοτήτων, υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη περισσότερων στοιχείων για την ιστορία των γαλαζοπετρών μπορεί να είναι το κλειδί για τη λύση του μυστηρίου, του λόγου, δηλαδή, της ανέγερσης του Στόουνχεντζ. Θεωρούν, πάντως, ότι οι γαλαζόπετρες μεταφέρθηκαν εκεί επειδή οι άνθρωποι της νεολιθικής εποχής πίστευαν ότι είχαν θεραπευτικές ιδιότητες.


Η εκσκαφή είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο Στόουνχεντζ μετά από 40 χρόνια. Η ομάδα θέλει τώρα να εξορύξει οργανικό υλικό από τις κόγχες προκειμένου να υπολογίσει τον χρόνο άφιξης των λίθων.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home