Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Επιστημονική εξήγηση στις κατάρες των φαραώ

Δημοσιεύτηκε : 5/12/2011 |

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αναζητά επιστημονική εξήγηση στους μυστυριώδεις θανάτους όσων παραβίασαν αρχαίους αγυπτιακούς τάφους....


Ο διευθυντής του συμβουλίου, Ζάχι Χαουάς, ισχυρίστηκε πως θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε ασύλητους τάφους για τυχόν τοξικές ουσίες, αέρια ή παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ο μύθος της κατάρας των φαραώ διαδόθηκε στη δεκαετία του 1920, μετά το θάνατο ενός Βρετανού αριστοκράτη που παραβίασε τον τάφο του βασιλιά Τουτανχαμών.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στους μικροοργανισμούς που μπορεί να αναπτύχθηκαν στα μουμιοποιημένα λείψανα στην πορεία των αιώνων.

Ο Βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ και ο χρηματοδότης του λόρδος Κάρναρβον ήταν μεταξύ των πρώτων που μπήκαν, το 1922, στον τάφο του Τουτανχαμών, βασιλιά της Αιγύπτου πριν από περισσότερα από 3000 χρόνια. Ο λόρδος Κάρναρβον πέθανε λίγο αργότερα από μόλυνση την οποία του προκάλεσε το τσίμπημα κουνουπιού.

Μια από τις εξηγήσεις που εχουν προταθεί ήταν ότι ο Κάρναβρον πέθανε λόγω μιας σπάνιας μυκητίασης των πνευμόνων, πιθανώς ασπεργίλωση. Μύκητες του γένους Aspergillus ίσως είχαν αναπτυχθεί στους τοίχους του τάφου.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home