Σας Προτείνουμε


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πύραυλος "φέρνει" τον Άρη πιο κοντά στη Γη! Δείτε το βίντεο!

Δημοσιεύτηκε : 5/06/2011 |

Το ταξίδι από τη Γη στον Άρη διαρκεί σήμερα περίπου 2,5 χρόνια. Κι όμως, σύμφωνα με τον Franklin Chang-Diaz (στη φωτογραφία), φυσικού στο MIT και πρώην αστροναύτη ο οποίος ειδικεύεται στην τεχνολογία των πυραύλων, η πρόοδος της τεχνολογίας μπορεί να φέρει τον Άρη πιο κοντά παρά ποτέ!


Ο Franklin Chang-Diaz υποστηρίζει πως το ταξίδι θα μπορούσε να είναι πολύ γρηγορότερο με την χρησιμοποίηση ενός πυραύλου VASIMR, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημιουργίας του. Ο υψηλής τεχνολογίας πύραυλος μπορεί να κάνει εφικτό το ταξίδι από τη Γη στον Άρη σε 39 μόλις ημέρες αντί για 2,5 χρόνια που διαρκεί σήμερα!

Η οικονομική κρίση φέρνει ιδιώτες επενδυτές στη NASA.

Από την στιγμή που η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ πήρε την απόφαση να ακυρωθεί το πρόγραμμα Constellation, με το οποίο θα είχαμε επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι με χρήση ειδικής κάψουλας, η NASA ξεκίνησε την προσπάθεια ευρέσεως ιδιωτικών κονδυλίων αλλά και νέων προηγμένων τεχνολογιών.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ήρθε από την Ad Astra Rocket Company , με έδρα στο Τέξας. Από το 2005 η εταιρία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη και τελειοποίηση του VASIMR, ενός "πυραύλου ανάπτυξης ειδικής ώθησης".

Δείτε στο βίντεο τις εικόνες που έστειλε το 2007 ο Phoenix από την επιφάνεια του Άρη.



Τι είναι ο πύραυλος VASIMR που θα "φέρει" τον Άρη πιο κοντά στη Γη.

Ο Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket, όπως είναι η πλήρης ονομασία του χρησιμοποιεί ραδιοκύματα τα οποία θερμαίνουν το καύσιμο και το μετατρέπουν σε ένα θερμό πλάσμα 11 εκατομμυρίων βαθμούς Κελσίου! Έτσι τα μαγνητικά πεδία εκτοξεύουν το καυτό πλάσμα από το πίσω μέρος του κινητήρα, δημιουργώντας μια ώση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Franklin Chang-Diaz, βετεράνου έξι αποστολών της NASA και επικεφαλής σήμερα της Ad Astra Rocket Company, "είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος ιόντων στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ελπίζω πως θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη".

Όπως εξηγεί ο Chang-Diaz, το ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη, σήμερα διαρκεί συνολικά 3 χρόνια, αφού πέρα από το χρόνο που απαιτείται για να πάνε και να έρθουν τα διαστημικά σκάφη, οι αστροναύτες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 18 μηνες στον Άρη, αναμένοντας να βρεθούν οι δύο πλανήτες (Άρης και Γη) στην κατάλληλη θέση που θα επιτρέπει την επιστροφή!

Με τον VASIMR, ο χρόνος αυτός θα μειωθεί σχεδόν κατά 1/6 πέφτοντας στους 39 μόλις μήνες! Η NASA ευελπιστεί ότι ο πύραυλος αυτός θα ξαναδώσει μέλλον στην εξερεύνηση του διαστήματος που έχει - και αυτή- πέσει θύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης!

Δείτε στο βίντεο την αναπαράσταση του ταξιδιού του VASIMIR.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home