Σας Προτείνουμε


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει "ξυστά" από τη Γη.

Δημοσιεύτηκε : 5/06/2011 |

Ενας αστεροειδής, αναμένεται να φτάσει κοντά στην Γη στις 8 Νοεμβρίου και να περάσει "ξυστά" από τον πλανήτη μας χωρίς να μας απειλήσει, σύμφωνα με τους επιστήμονες.....


Ο YU55, όπως ονομάζεται, έχει διάμετρο 400 μέτρα, ζυγίζει 55 εκατομμύρια τόνους και στις 8 Νοεμβρίου θα πλησιάσει την Γη σε απόσταση περίπου 340 χιλιάδων χιλιομέτρων. Πρόκειται για την κοντινότερη σε μας απόσταση που έχει βρεθεί ένα τέτοιου μεγέθους διαστημικό σώμα.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, είναι ένα από περίπου 900 διαστημικά αντικείμενα που θεωρούνται πιθανές απειλές για την Γη με τον αριθμό αυτών των αντικειμένων να αυξάνεται καθώς τα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια εντοπίζουν συνεχώς και άλλα.

Ο YU55, που ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή του Ήλιου κάθε 14 έτη, ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος παρατήρησης του διαστήματος «SpaceWatch Program» της NASA.

Τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν όταν ο αστεροειδής βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Οι επιστήμονες προετοιμάζονται για την έλευση του ώστε να τον παρατηρήσουν καλύτερα και να τραβήξουν φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, δεν υπάρχει περίπτωση ο αστεροειδής να γίνει απειλητικός για την Γη ούτε τώρα ούτε στις επόμενες επισκέψεις του τα επόμενα 100 έτη αλλά δεν κάνουν εκτιμήσεις για το απώτερο μέλλον.

Αν πάντως ο YU55 λοξοδρομήσει κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home