Σας Προτείνουμε


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιούδα.Προδότης ή εξιλαστήριο θύμα;

Δημοσιεύτηκε : 2/19/2013 |

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ανακαλύπτεται στην Αίγυπτο στην έρημο Ελ Μίνια ένα χειρόγραφο, ένας πάπυρος κομμένος σε πάνω από χίλια κομμάτια κρυμμένος για 1700 χρόνια έρχεται στο φως για να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Εκκλησίας. 


Μετά από προσπάθειες του Ελβετού καθηγητή Ρόντολφ Κάσερ,ειδικού της κοπτικής διαλέκτου, συναρμολογείται, μεταφράζεται και δίνεται στην δημοσιότητα το 2006 το Ευαγγέλιο του Ιούδα! Ένα Ευαγγέλιο που όπως και το Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής  μας δίνει μία διαφορετική οπτική γωνία των μέχρι τώρα γνωστών ιστοριών του Χριστού από αυτές που η Εκκλησία μας περιγράφει μέσα από τα 4 μόνο Ευαγγέλια που παραδέχεται αλλά και την Καινή Διαθήκη.
Τι λέει όμως ο Ιούδας και ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα; Στο κείμενο διηγείται ότι ο Ιούδας αναγνωρίζει και ομολογεί ενώπιον όλων των μαθητών  την πίστη του στον Ιησού ως απεσταλμένου του Θεού και ο Ιησούς σε αντάλλαγμα του χαρίζει γνώσεις απόκρυφες(;) αλλά και τον θεωρεί ανώτερο από όλους τους άλλους μαθητές λέγοντας του..Αλλά εσύ θα τους υπερβείς όλους αυτούς γιατί εσύ θα θυσιάσεις τον άνθρωπο που με ενδύει.  


Του ζητάει δηλαδή να τον προδώσει και έτσι να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από το ανθρώπινο του σώμα μέσω της σταύρωσης, όπερ και εγένετο. Επίσης του λέει ότι θα ανέλθει στην Αγία Γενεά, στην οποία κανείς άνθρωπος που γεννήθηκε φυσιολογικά δεν μπορεί να ανέλθει και μάλιστα τις Έσχατες ημέρες οι άνθρωποι θα αναθεματίσουν την ανέλιξη του αυτή, αφού τον είχαν για προδότη, αλλά ο ίδιος ο Ιησούς δεν θα πάψει ποτέ να τον αναγνωρίζει σαν ανώτερο όλων των μαθητών του.  

Θα γίνεις ο δέκατος τρίτος και θα αναθεματιστείς από τις άλλες γενιές και θα έρθεις και θα κυβερνήσεις πάνω σε αυτές.Στις έσχατες ημέρες θα αναθεματίσουν την ύψωση σου στην Αγία Γενεά.  

Επίσης γράφει για τους Επισκόπους ότι ο Ιησούς δεν τους είχε σε υπόληψη λέγοντας ότι είναι πόρνοι ομοφυλόφιλοι και ότι διαστρεβλώνουν την διδασκαλία του αλλά και ότι η Εκκλησία που θα στηθεί για χάρη του και η οποία υποτίθεται ότι θα τον δοξάζει, θα έχει ημερομηνία λήξης.
Το κείμενο γράφτηκε τον 3ο με 4ο αιώνα στην κοπτική διάλεκτο η οποία χρησιμοποιούσε ελληνικούς χαρακτήρες και είναι αντίγραφο του πρωτότυπου Ευαγγελίου το οποίο είχε γραφτεί στα Ελληνικά πολύ πριν το 180 μ.Χ. Οι ερευνητές ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του πριν ακόμα ανακαλυφθεί καθώς αναφορές για το Ευαγγέλιο του Ιούδα υπήρχαν σε πολλά κείμενα,τα οποία η Εκκλησία επιλέγει να μην τα παραδέχεται για τους δικούς της προφανής λόγους.

Στο Ευαγγέλιο του Ιούδα βλέπουμε τον Ιησού να ξεχωρίζει τον Ιούδα από τους υπόλοιπους και μάλιστα να τον επιλέγει σαν εκείνο που θα τον βοηθήσει να απαλλαγεί από την ανθρώπινη σάρκα. Πως όμως ο Σωτήρας υποτίθεται της ανθρωπότητας ενδιαφέρεται μόνο να απαλλαγεί από την ανθρώπινη του υπόσταση; Αλλά και γιατί όπως φαίνεται μέσα από ολόκληρο το Ευαγγέλιο του Ιούδα ο Ιησούς δεν παραθέτει κανένα ηθικό δίδαγμα; 


Σε πλήρη αντίθεση με τα 4 γνωστά Ευαγγέλια τα οποία η Εκκλησία παραδέχεται....Ήταν τελικά ο Ιούδας ο Ισκαριώτης προδότης ή μήπως η Εκκλησία έψαχνε εξιλαστήριο θύμα για να ολοκληρώσει τον μύθο γύρω από τον Ιησού;

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home