Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καταγράφωντας τις φωνές των νεκρων

Δημοσιεύτηκε : 1/31/2013 |

EVP. Πως μπορούμε να καταγράψουμε τις φωνές των χαμένων ψυχών; Είναι κάτι τέτοιο εφικτό;
Τα Electronic Voice Phenomena, είναι τα παράξενα και μυστηριώδη, και προφανώς παραφυσικά ηχητικά δεδομένα άγνωστης προέλευσης που μπορούν να καταγραφούν σε διάφορες μορφές ηλεκτρονικών κυμάτων και ηχογραφήσεων, και που οι σκεπτικιστές τα αναφέρουν ως απλές εκδηλώσεις «παρεμβολών».


Αρκετοί πάντως υποστηρίζουν πως αυτές οι ομιλίες αφορούν φωνές δαιμονικής ή σατανικής προέλευσης.
Οι φωνές αυτές μορφοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους.

Ακούγονται λές και μιλούν μέσα από κάποιο τηλέφωνο ή μέσα από κάποια τηλεοπτική συχνότητα,ως ενα είδος ανώμαλης παρεμβολής στις καταγραφές αυτές.Μερικές φωνές επίσης φαίνεται πως δημιουργούν διάλογο ή απαντούν σε κάποια ερωτήματα ή δίνουν ακόμη και ιδιαίτερες κρυφές πληροφορίες, δείγμα της ενόρασής τους και της «εξωκοσμικής» προέλευσής τους!
Μεγάλη έρευνα σχετικά με το φαινόμενο των EVP πραγματοποιήθηκε κατά την δεκαετία του 50 και αποκάλυψε πως οι καταγραφές αυτές ίσως να είναι μια πραγματική πολυδιαστατική μέθοδος επικοινωνίας.

Και είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός πως το φαινόμενο των EVP είχε προβλεφθεί από τους Δημιουργούς του Ράδιο Marconi και Thomas Edison, οι οποίοι και πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου αυτή η εξαιρετική τεχνολογία να καταστήσει δυνατή την απευθείας επικοινωνία με τον κόσμο των Νεκρών.

Ακόμη ειδικότερα, ο Edison συνέστησε πως ο πνευματικός κόσμος ίσως να ήταν και εκείνος που θα ξεκινούσε την επικοινωνία αυτή χρησιμοποιώντας αυτές τις συχνότητες. Εργάστηκε επίσης για την δημιουργία ενός «Ψυχό-Τηλεφώνου» που όπως ήλπιζε θα βοηθούσε σε μια τέτοιου είδους διεργασία ευκολότερα, φυσικά δίχως τα επιθυμιτά αποτελέσματα…

Τα πρώιμα Χρόνια

Ο πρώτος που κατάφερε να καταγράψει την πρώτη «φωνή» κάποιου πνεύματος ήταν ο Αιδεσιμότατος Drayton Thomas, που κατά την διάρκεια της έρευνάς του σχετικά με τις δυνατότητητες του Μέντιουμ Gladys Osborne Leonard, κατέγραψε μία ιδιαίτερη αλλόκοσμη φωνή σε κασέτα. Αργότερα διαπίστωσε πως εκείνη η φωνή ήταν η φωνή του πατέρα του! Το γεγονός αυτό συνέβη γύρω στα τέλη του 1940…

Το Mέντιουμ Attila Von Szalay που άκουγε συχνά τέτοιες φωνές στον αέρα που βρισκόταν τριγύρω του, ξεκίνησε να ερευνά το φαινόμενο με τον Ψυχολόγο Raymond Bayless, στις αρχές του 50.
Οι αρχικές τους καταγραφές όμως ήταν απογοητευτικές. Χωρίς να το βάλουν κάτω,συνέχισαν τις προσπάθειες χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα που ο ίδιος ο Bayles είχε δημιουργήσει και αποτελούνταν από ένα δοχείο που περιείχε εσωτερικό μικρόφωνο και ένα καλώδιο που προχωρούσε έξω από το δοχείο και συνδεόταν με μία συσκευή καταγραφής και ένα μεγάφωνο/ηχείο. Σχεδόν αμέσως ξεκίνησαν να ακούν ψιθύρους που προέρχονταν μέσα από αυτό το δοχείο και τους ηχογράφησαν.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του 50, ο Friederich Jurgenson, συνταξιούχος Σουηδός τραγουδιστής όπερας και παραγωγός ασχολούταν με την καταγραφή του τραγουδιού των άγριων πτηνών σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του. Αργότερα σε μία αναπαραγωγή της ηχογράφησής του διαπίστωσε πως είχε καταγράψει αποσπάσματα μιας ανθρώπινης ομιλίας που είχε παρεμβάλει στους ήχους των πουλιών, παρόλο που ο Jurgenson ήταν βέβαιος πως βρισκόταν μόνος του όταν έκανε την καταγραφή! Αναγνώρισε μία από τις φωνές που ήταν της μητέρας του, η οποία καλούσε το όνομά του…

Ακούγοντας καλύτερα τις φωνές αυτές, ανακάλυψε πως μιλούσαν σε διαφορετικές γλώσσες, συχνά μετατρέποντας την γλώσσα σε διαφορετικό ιδίωμα. Επίσης οι μεγάλες προτάσεις ή φράσεις δεν ήταν γραμματικά και δομικά ορθές και σε μερικές περιπτώσεις οι συλλαβές είχαν υποστεί επιμύκηνση ή σμίκρυνση από τις φωνές, με συνέπεια η κατανόηση του νοήματος να μην είναι ιδιαίτερα εύκολη για εκείνον.

Ο Jurgenson ξεκίνησε να ηχογραφεί ερωτήσεις σε κασέτες και αργότερα αναζητούσε στις ηχογραφήσεις του απαντήσεις στα ερωτήματά του.Έπειτα από 4 χρόνια πειραματικών καταγραφών αποκάλυψε την παράξενη ανακάλυψή του στον κόσμο σε ένα συνέδριο το 1963 και δημοσίευσε το βιβλίο του (Voices from the Universe) την αμέσως επόμενη χρονιά. Το συμπέρασμα΄του ήταν πως οι ηλεκτρονικοί καταγραφείς λειτουργούσαν ως σύνδεσμοι επικοινωνίας με τον κόσμο των νεκρών!
Η Εξέλιξη των EVP

Οι τεράστιες μεταβολές της τεχνολογίας παρουσίασαν όχι μόνο νέες τεχνικές έρευνας πάνω στο φαινόμενο, μα και νέα πολυμέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι φωνές για να εκφραστούν. Οι Ερευνητές του είδους σε διάφορες χώρες ανέφεραν εικόνες των νεκρών που εμφανίζονταν σποραδικά στις τηλεοράσεις τους!Δυστυχώς όμως φαίνεται πως δεν υπήρχε έλεγχος σε αυτές τις τυχαίες εμφανίσεις των εικόνων…

Οι γνωστότεροι ίσως ερευνητές τέτοιων οπτικο-ακουστικών επικοινωνιών είναι η Maggie και η Jules Harsch-Fischbach, οι οποίες ερεύνησαν το φαινόμενο των EVP για πάρα πολλά χρόνια. Ανέπτυξαν δύο ηλεκτρονικά συστήματα το 1985 τα οποία ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένα από τους προκατόχους τους και απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα στην έρευνα. Μία από τις τεχνικές που ανέπτυξαν τους επέτρεψε το 1987 να καταγράψουν τις πρώτες τηλεοπτικές εικόνες καλής ποιότητας των νεκρών. Ένα χρόνο αργότερα ήρθαν σε περιορισμένη επαφή μέσω υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση οι νεκροί άφηναν τα μηνύματά τους σε οθόνες και φωτογραφίσεις….
Πως να καταγράψεις:

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την μελέτη της επιβίωσης της ανθρώπινης συνειδητότητας πέρα και μετά από τον θάνατο θα πρέπει να ερευνήσει τα φαινόμενα των EVP. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προσεγγίσουμε τις πιθανές εμφανίσεις τέτοιων φαινομένων.. Με καλύτερο τρόπο ίσως τον συνδυασμό της επιστήμης και της Πνευματικότητας!

Τι χρειάζομαι για να ηχογραφήσω;
1:Μια συσκευή ηχογράφησης. Οι πρώιμες ηχογραφήσεις γίνονταν με κασετόφωνα. Τώρα στην εποχή μας υπάρχουν δίαφοροι τρόποι καταγραφής. Ακόμη και μέσω του υπολογιστή και της ψηφιακής τεχνολογίας που κάνει τα πράγματα πολύ ευκολότερα,και αποδίδει αποτελέσματα με σαφώς καλύτερη ποιότητα

2: Ένα μικρόφωνο. Βεβαιωθείτε πως το μικρόφωνο είναι σχετικά αξιοπρεπές διαφορετικά θα έχετε ως αποτέλεσμα μονάχα την καταγραφή της φωνής σας και παράσιτα στο παρασκήνιο…

3: Ακουστικά που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ήχους που ίσως να μην ακούγονται καθαρά..

4:Καλά ηχεία που θα μπορούν να «αντέξουν» επίπεδα υψηλής έντασης και ένα graphic equalizer που θα σας επιτρέψει να απομονώσετε και να φιλτράρετε ανεπυθίμητες συχνότητες

5: Μία πηγή ήχου.Προσπαθήστε να συντονιστείτε σε μία συχνότητα μεταξύ των Ραδιοφωνικών AM/FM. Είναι πιθανότερο να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στα βραχέα AM,καθώς τα FM περιέχουν πάρα πολλές «διαρροές» μεταξύ των σταθμών που εκπέμπουν ήδη με υπερφόρτωση.
Τι να περιμένετε:

Μην θεωρήσετε πως θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα από την πρώτη σας κιόλας απόπειρα,ίσως ακόμη και μετά από δέκα απόπειρες. Φαίνεται πως το δίαστημα που ένας ερευνητής διαπιστώνει κάποιο αποτέλεσμα είναι το χρονικό σημείο των δύο εβδομάδων.

Αν οι προσπάθειές σας είναι επιτυχείς στα σίγουρα θα μπορέσετε να διακρίνετε παράξενους ψίθυρους, ακατανόητες εκφράσεις και προτάσεις. Ίσως ακόμη να βρεθείτε αντιμέτωποι με φωνές που θα κραυγάζουν για βοήθεια,κραυγές που θα προέρχονται από απελπισμένες ψυχές…

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home