Σας Προτείνουμε

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Νησιά στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;

Δημοσιεύτηκε : 2/23/2012 |

Οι λοφίσκοι σε σχήμα δακρύων, έχουν εντοπιστεί στον πλανήτη Αρη, μέσα από τις φωτογραφίες που έστειλε το διαστημικό σκάφος Mars Odyssey, πριν από 10 χρόνια.
Οι γεωλόγοι του Πανεπιστημίου του Τέξας που τους μελέτησαν, κατέληξαν τώρα στο ενδεχόμενο να πρόκειται για νησιά, που δημιουργήθηκαν μέσα σε ωκεανούς που υπήρχαν στην επιφάνεια του Αρη, πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Οι απίστευτες εικόνες που δείχνουν τις κοιλάδες και τα κανάλια του κόκκινου πλανήτη, αποτελούν εδώ και μία δεκαετία αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες. Το στοιχείο όμως που τους οδήγησε στη θεωρία περί νησιών και ωκεανού, ήταν η μορφή των λοφίσκων (στη φωτογραφία), η οποία υποδηλώνει πώς όταν σχηματίστηκαν δεν βρίσκονταν στην επιφάνεια του Αρη, αλλά στον πυθμένα ενός ωκεανού που υπήρχε κάποτε εκεί.

"Πιστεύουμε ότι αυτά τα νησιά σχηματίστηκαν κάτω από το νερό, όταν στον Άρη υπήρχε ένας σχετικά μεγάλος και βαθύς ωκεανός" υποστηρίζει η Λορένα Μοσκαρντέλι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Αν τα παραπάνω ισχύουν, τότε ο αρχαίος Αρης, πρέπει να ήταν κάπως έτσι:

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.

_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home