Σας Προτείνουμε


Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Κι αν οι εξωγήινοι ανάβουν τα... φώτα τη νύχτα;"

Δημοσιεύτηκε : 11/05/2011 |

Ο Άμπραχαμ Λεμπ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, και ο Έντουιν Τέρνερ από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, έχουν μία πρωτότυπη ιδέα που θα μας βοηθήσει ίσως να εντοπίσουμε εξωγήινους πολιτισμούς!



Σύμφωνα με αυτήν, η προσπάθεια αναζήτησης εξωγήινου πολιτισμού θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναζήτηση του "φωτισμού", δηλαδή του τεχνητού φωτός που χρησιμοποιούν οι εξωγήινοι!


Όπως τα φώτα της Γης φαίνονται από το Διάστημα (στη φωτογραφία), δίνοντας το μήνυμα στους "έξω" πως ο πλανήτης κατοικείται, έτσι θα πρέπει κι εμείς να αναζητήσουμε ανάλογα σημάδια σε άλλους πλανήτες, λένε! " Η λάμψη από το τεχνητό φως αντανακλάται στο Διάστημα, οπότε αν υπάρχει εξελιγμένος εξωγήινος πολιτισμός η αντανάκλαση του φωτός που παράγει δεν αποκλείται να φτάνει μέχρι το ηλιακό μας σύστημα, στην ζώνη αστεροειδών Κούιπερ", προσθέτουν!

Για να καταφέρουμε όλα τα παραπάνω, οι δύο καθηγητές εκτιμούν ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρατήρηση των σωμάτων της ζώνης αυτής και να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τυχόν μεταβολές στην λαμπρότητα τους.

Αν αυτό συμβεί, τότε θα έχουμε ανακαλύψει τον πλανήτη που χρησιμοποιεί... λάμπες φωτισμού, λένε βασίζοντας την θεωρία τους στην πιθανότητα οι εξωγήνοι να μοιάζουν σημαντικά με εμάς και να χρησιμοποιούν τεχνητό φωτισμό στους δικούς τους πολιτισμούς! Ελπίζουμε πάντως να μην πληρώνουν και τέλος ακινήτων στην... εξωγήινη ΔΕΗ!

Δείτε στο βίντεο, πώς φαίνονται τα φώτα του πλανήτη μας από το μακρινό διάστημα, για να αντιληφθείτε τι ακριβώς προτείνουν να ψάξουμε οι δύο επιστήμονες:

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home