Σας Προτείνουμε


Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Εντοπίστηκε οξυγόνο στο διάστημα

Δημοσιεύτηκε : 8/07/2011 |

Μιά από τις μακροβιότερες έρευνες στην αστρονομία έλαβε τέλος: οι αστρονόμοι εντόπισαν οξυγόνο μοριακού βάρους στο διάστημα.Παρότι μεμονωμένα άτομα οξυγόνου έχουν κατά καιρούς βρεθεί στο υπερπέραν, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε εντοπιστεί το μόριο του οξυγόνου,δηλαδή το ίδιο το οξυγόνο που αναπνέουμε.


Το διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel εντόπισε τα μόρια σε μία περιοχή στον αστερισμί του Ορίωνα.Το οξυγόνο είναι το τρίτο κατά σειρά σε αφθονία στοιχείο στο σύμπαν και στη μοριακή του μορφή με τα 2 άτομα να ενώνονται σχηματίζοντας διπλό δεσμό, αποτελεί την αιτία ζωής στον πλανήτη μας.

Η ομάδα των αστρονόμων επέλεξε να ψάξει στον αστερισμό του Ορίωνα, πιστεύοντας ότι το οξυγόνο θα σχηματιζόταν από τον πάγο και την σκόνη σε ένα πιο ζεστό,ταραχώδες μέρος του διαστήματος.

«Αυτό εξηγεί γιατί μερικό από το οξυγόνο μπορεί να κρύβεται» δήλωσε ο Paul Goldsmith,διοικητής-ερευνητής του Herschel Oxygen Project.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home