Σας Προτείνουμε


Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Μήπως είστε απόγονοι του... Τουταγχαμώνα;

Δημοσιεύτηκε : 8/06/2011 |

Ερευνητές στην Ελβετία υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες στην Ευρώπη μπορούν να δηλώσουν συγγενείς με τον Τουταγχαμώνα, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης το 50%-70% των ανδρών στην Ευρώπη, έχει πρόγονο τον Αιγύπτιο βασιλιά.


Γενετιστές στο ερευνητικό κέντρο γενεαλογίας iGENEA της Ζυρίχης μελέτησαν το Υ χρωμόσωμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μεγάλο ποσοστό ανδρών στην Ευρώπη συνδέεται τόσο με τον νεαρό Αιγύπτιο Φαραώ όσο και με τον πατέρα αλλά και τον παππού του. Ταυτόχρονα οι σημερινοί Αιγύπτιοι φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη δυναστεία είχε ευρωπαϊκή καταγωγή...

Οι ερευνητές μελέτησαν το DNA του Τουταγχαμώνα, του πατέρα του Ακενατόν, και του παππού του Αμενχοτέπ Γ και διαπίστωσαν ότι ανήκαν σε μια γενετική ομάδα που ονομάζεται απλότυπος R1b1a2, στην οποία ανήκουν και οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες της Δυτικής Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μοιράζονται με την βασιλική οικογένεια του Τουταγχαμών ένα κοινό πρόγονο ο οποίος δεν προερχόταν από την Αίγυπτο ή κάποια άλλη περιοχή της αφρικανικής ηπείρου αλλά από την Ευρασία.

«Πιστεύουμε ότι ο κοινός πρόγονος έζησε στον Καύκασο πριν από 9.500 χρόνια» ανέφερε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Discovery Channel ο Ρόμαν Σολτζ, διευθυντής του κέντρου iGENEA. Την θεωρία των γενετιστών ενισχύει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος απλότυπος αντιστοιχεί σε λιγότερο από 1% του σημερινού ανδρικού πληθυσμού της Αιγύπτου.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη στοιχεία για τον «οδικό χάρτη» της αρχικής ομάδας που ξεκίνησε από τις περιοχές του Καυκάσου και κατέληξε στην Αίγυπτο. Μάλιστα το κέντρο iGENEA συνεχίζει την έρευνα θέλοντας να εντοπίσει τους κοντινότερους εν ζωή συγγενείς του Τουταγχαμών. Ζητά λοιπόν από όποιον ενδιαφέρεται να δώσει δείγμα DNA για να γίνει πλήρης γενετική ανάλυση σε αυτόν και σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος που έχει συγγένεια με τους Φαραώ θα πάρει πίσω το ποσό της εξέτασης.

Πηγή: www.tovima.gr

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home