Σας Προτείνουμε


Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Βρήκαν, λένε, τον τάφο της Mona Lisa !

Δημοσιεύτηκε : 5/14/2011 |

Η πραγματική ταυτότητα της αινιγματικής Mona Lisa, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Δεκάδες σενάρια έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί, ξεκινώντας από το ότι ο Da Vinci αποτύπωσε στον περίφημο πίνακα την....
Lisa del Giocondo, σύζυγο ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού της Φλωρεντίας, και καταλήγωντας σε θεωρίες ότι η Mona Lisa ήταν ο ίδιος ο ζωγράφος ή ο...εραστής του!

Το να ανακοινώνεται συνεπώς "η ανακάλυψη του τάφου της Mona Lisa" , χωρίς να έχει απαντηθεί με σιγουριά το ερώτημα "ποια ήταν η Μona Lisa", μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είναι.

Στην πραγματικότητα, ομάδα αρχαιολόγων, που είχαν ξεκινήσει το «κυνήγι» για την ανακάλυψη του τάφου της Lisa del Giocondo, μόλις χθες έφεραν στο "φως" μια υπόγεια κρύπτη, στη μονή της Αγίας Ούρσουλα, στη Φλωρεντία.

Η κρύπτη βρέθηκε μετά από έρευνες που διήρκεσαν μόλις δύο εβδομάδες στη μονή του 16ου αιώνα. Οι ερευνητές, σε μια τύπου Indiana Jones αναζήτηση, χρησιμοποίησαν ραντάρ υπεδάφους και χάρτες ηλικίας 500 ετών και εντόπισαν την ακριβή θέση του τάφου, που αναμένουν ότι περικλείει τα λείψανα της Lisa del Giocondo- άρα της Mona Lisa αν δεχτούμε ότι αυτή αποτυπώνεται στον πίνακα του Da Vinci.

Ο καθηγητής Silvano Vinceti, ο οποίος ηγείται της έρευνας, δήλωσε: «Πρόκειται για εντυπωσιακή εξέλιξη, καθώς η ανακάλυψη της κρύπτης βρίσκεται σε συμφωνία με το αρχειακό υλικό και την προκαταρκτική μας έρευνα».

Ανάμεσα στα ιστορικά τεκμήρια που έχει στη διάθεσή της η ομάδα είναι και το πιστοποιητικό θανάτου της Lisa del Giocondo, σύμφωνα με το οποίο η σορός έχει ενταφιαστεί στη μονή της Αγίας Ούρσουλα.

Σύμφωνα με ιστορικούς, η Lisa del Giocondo μόνασε μετά το θάνατο του συζύγου της. Η ίδια πέθανε στη μονή, σε ηλικία 63 ετών, το 1542. Η ερευνητική ομάδα αφαίρεσε ένα στρώμα τσιμέντου, που είχε τοποθετηθεί στη σύγχρονη εποχή στο έδαφος της μονής και βρέθηκε μπροστά σε μια σειρά παλαιών πλίνθων. Κάτω από το περίβλημα, πάχους 90 εκατοστών, βρήκαν δύο κρύπτες. Η μία είναι πιο παλιά από την άλλη.

Ο καθηγητής πάντως σημειώνει ότι θα μεσολαβήσουν αρκετές ημέρες μέχρι να η σκαπάνη να αποκαλύψει τα οστά της γυναίκας, που το όνομά της έμεινε στην αιωνιότητα από το πορτρέτο του Leonardo Da Vinci.

Στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι να ανακαλύψει τα οστά της Lisa del Giocondo. Στη συνέχεια, με τη μέθοδο του DNA το γενετικό υλικό θα συγκριθεί με αυτό άλλων μελών της οικογένειας Giocondo, που είναι θαμμένα επίσης στη Φλωρεντία. Τέλος, θα επιχειρηθεί ψηφιακή ανάπλαση του προσώπου της Lisa del Giocondo και έτσι θα επιβεβαιωθεί αν είναι όντως η γυναίκα του αριστουργήματος του Da Vinci.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home