Σας Προτείνουμε


Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τι συμβαίνει με το τελευταίο ταξίδι του Endeavour!

Δημοσιεύτηκε : 5/03/2011 |

Την τελευταία πτήση του ετοιμάζεται να πραγματοπιήσει το Endeavour, ώστε να ανεφοδιάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ενώ παράλληλα θα μεταφέρει το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, ένα όργανο βάρους 7 τόνων και...
κόστους 2 δισ. δολαρίων, που θα μελετήσει, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη αντιύλης στο Σύμπαν.

Από τις αρχές Απριλίου, αναβάλουν συνεχώς την εκτόξευση

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου, αλλά φτάσαμε στις 3 Μαϊου και το διαστημικό λεωφορείο Endeavour, παραμένει καθηλωμένο στη Γη, μετά το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε λίγες ώρες πριν την εκτόξευσή του για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μπορεί η NASA να τόνιζε πως μέσα στη βδομάδα το Endeavour θα εκτοξευθεί με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ωστόσο υπήρξε και νέα αναβολή.

Η δεύτερη απόπειρα, ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Απρίλη. Τότε, μηχανικά προβλήματα είχαν ματαιώσει εκ νέου την πτήση του προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

H NASA, είχε δώσει ως πιθανή ημερομηνία, την Κυριακή 9 του Μάη, όμως αξιωματούχοι της, τονίζουν πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν την επόμενη Τρίτη. Το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί, αφορά τη ψύξη στο υδραυλικό του σύστημα. Μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ζημιάς στο Endeavour, αλλά αποκλείουν να είναι έτοιμο πριν της 10 Μαϊου.

Οι τυχεροί αστροναύτες της τελευταίας πτήσης

Οι αστροναύτες που επρόκειτο να συμμετέχουν στην αποστολή πήραν εντολή να επιστρέψουν στο Χιούστον, μέχρι οι μηχανικοί να ετοιμάσουν το λεωφορείο του διαστήματος.

Στο διαστημικό λεωφορείο θα επιβαίνουν έξι αστροναύτες, όλοι άντρες, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Ρομπέρτο Βιτόρι, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, ο οποίος θα ταξιδέψει για τρίτη φορά στο Διάστημα, και για πρώτη σε διαστημικό λεωφορείο.

Τρεις αστροναύτες, ο Μάικ Φίνκε, ο Ντριού Φέουστελ και ο Καναδός Γκρεγκ Σαμίτοφ θα πραγματοποιήσουν τέσσσερις εξάωρες εξόδους με σκάφανδρα, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις προγραμματισμένες εργασίες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Επικεφαλής των αστροναυτών είναι ο Μάρκ Κέλι, σύζυγος της γερουσιαστή Γκάμπριελ Γκίφορντς που δέχτηκε δολοφονική επίθεση τον Ιανουάριο στη διάρκεια ομιλίας της.

Και μετά το Endeavour, τι;

Η τελευταία πτήση, θα είναι η 25η για το Endeavour. Σαράντα χιλιάδες θα είναι οι τυχεροί που θα παρακολουθήσουν την εκτόξευση μέσα στο Διαστημικό Κέντρο, ενώ πάνω από 700.000 άτομα θα διασκορπιστούν στον τεράστιο ανοιχτό χώρο γύρω από αυτό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η εκτόξευση του Endeavour -όταν τελικώς γίνει- θα είναι η προτελευταία αυτής της σειράς διαστημικών λεωφορείων. Η τελευταία πτήση θα είναι εκείνη του Ιουνίου, με το Atlantis, ενώ η πρώτη έγινε στις 12 Απριλίου του 1981 με το Columbia. Η NASA δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ένα νέο σύστημα, που θα διαδεχθεί αυτή τη γενιά διαστημικών λεωφορείων, που βασίζονται σε πυραύλους και κάψουλες.

Όταν επιστρέψει, το Endeavour θα εκτεθεί στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home