Σας Προτείνουμε


Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η ζωή στη γη ήρθε με κομήτη!

Δημοσιεύτηκε : 5/07/2011 |

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν άφθονη αμμωνία, που περιέχει άζωτο, σε ένα μετεωρίτη από το διάστημα, ο οποίος βρέθηκε στην Ανταρκτική.....
Η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι οι μετεωρίτες και οι κομήτες ήσαν αυτοί που έφεραν στην αρχέγονη Γη τα πρώτα ζωτικά χημικά συστατικά, στα οποία βασίστηκε η ανάπτυξη των πρώτων μορφών ζωής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάντρα Πιτσαρέλο του πολιτειακού πανεπιστημίου της Αριζόνα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στα «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν τον μετεωρίτη, που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων χονδριτών, οι οποίοι περιέχουν άνθρακα και αφθονία οργανικών υλικών. Ο βάρους 129 γραμμαρίων βράχος, με την ονομασία «Νουνάτακς 95229», βρέθηκε το 1995.

Οι μετεωρίτες αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε μικρά διαλυτά οργανικά μόρια, όπως διάφορα αμινοξέα, τα οποία θεωρείται ότι αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία της ζωής στον πλανήτη μας. Οι ερευνητές ανέλυσαν πέντε γραμμάρια σκόνης από τον συγκεκριμένο διαστημικό βράχο και βρήκαν ότι περιέχει αμμωνία, μια σημαντική ουσία πρόδρομο των πολύπλοκων βιολογικών μορίων, όπως τα αμινοξέα και το DNA.

Σε δεύτερη φάση, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα άτομα αζώτου μέσα στην αμμωνία και διαπίστωσαν ότι δεν είναι όμοια με αυτά που σήμερα υπάρχουν στον πλανήτη μας, συνεπώς απέκλεισαν ότι η αμμωνία προήλθε από μόλυνση του μετεωρίτη από τη Γη ή από το πείραμα.

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν την καταγωγή της πρώτης αμμωνίας και του πρώτου αζώτου που αποτελεί βασικό συστατικό για τον σχηματισμό των πρώτων γήινων βιομορίων και των πρώτων πρωτεϊνών. Οι αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι, τώρα πλέον, μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα, θεωρώντας ότι η αμμωνία και το άζωτο προήλθαν από το διάστημα.

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοένα αυξανόμενο όγκο στοιχείων που συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι τα ουράνια σώματα, τα οποία έπεσαν σωρηδόν στην πρώιμη Γη, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην «πυροδότηση» της κρίσιμης διαδικασίας, που κατέληξε στην ανάδυση των πρώτων απλών μορφών ζωής.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home