Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κλείνουν λόγω έλλειψης κονδυλίων τα βασικά τηλεσκόπια του SETI !!!

Δημοσιεύτηκε : 4/28/2011 |

Το πρόγραμμα SETI, το οποίο έχει σκοπό την ανίχνευση εξωγήινων σημάτων από πολιτισμούς εκτός της γης, διέκοψε ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας του, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει "χτυπήσει" και τις Η.Π.Α....


Τα μόνα τηλεσκόπια που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για την ανίχνευση εξωγήινων σημάτων κλείνουν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Η απόφαση αφορά μια διάταξη 42 ραδιοτηλεσκοπίων τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, και «χτένιζαν» μέχρι σήμερα το διάστημα προκειμένου να εντοπίσουν ήχους που θα επιβεβαίωναν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Αυτή τη βδομάδα ωστόσο, ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας τους. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε πλέον θα γίνεται μόνο συντήρηση στα μηχανήματα, από πολύ λιγότερο προσωπικό. Το πλήγμα δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή, αφού το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler μόλις ανακάλυψε δεκάδες φιλόξενους πλανήτες, στους οποίους θα μπορούσαν να στρέψουν τα αφτιά τους οι ερευνητές, ελπίζοντας να εντοπίσουν το πολυπόθητο "εξωγήινο" σήμα.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το site του Scientific American, το Ινστιτούτο SETI βρισκόταν μρποστά στη μεγάλη προκληση να μελετήσει τους 1.235 υποψήφιους εξωπλανήτες που ανακάλυψε πρόσφατα το εξειδικευμένο διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler. Από τους πλανήτες αυτούς, περίπου 50 εκτιμάται ότι βρίσκονται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», όπου μπορεί να υπάρχει υγρό νερό.

Τα λειτουργικά τους έξοδα καλύπτονταν από την πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, πιο πολύ από κάθε άλλη πολιτεία των Η.Π.Α. Το Ινστιτούτο πλέον αναζητά νέους χορηγούς, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το SETI.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home