Σας Προτείνουμε


Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κρυμμένος κώδικας στα μάτια της Μόνα Λίζα!

Δημοσιεύτηκε : 4/29/2011 |

Ερευνητές από την Επιτροπή Πολιτιστική Κληρονομιά της Ιταλίας ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τα μάτια της Mona Lisa περιέρχουν κάποιον κρυμμένο κώδικα!

Οι ειδικοί ανακάλυψαν....
με ειδικά όργανα υψηλής ευκρίνειας μικροσκοπικά γράμματα και αριθμούς στα μάτια του διάσημου έργου του Leonardo da Vinci.
Πιστεύουν, επίσης, ότι πρόκειται για έναν μυστικό κώδικα που πιθανόν σύντομα, όταν και αν καταφέρουν να ερμηνεύσουν, να αποκαλύψουν τον πραγματικό κώδικα Da Vinci!
Σύμφωνα με το best seller μυθιστόρημα Κώδικας Da Vinci του Dan Brown, η Mona Lisa περιέχει κρυμμένα στοιχεία σχετικά με το Ιερό Δισκοπότηρο.

Ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εντόπισε τα κρυμμένα σύμβολα, είπε: «Τα κρυμμένα αυτά σύμβολα δε φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά με ένα ειδικό γυαλί φαίνονται πολύ καθαρά».
Στο δεξί μάτι εμφανίζονται τα γράμματα LV τα οποία πιθανόν συμβολίζουν τα αρχικά του Leonardo da Vinci, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν κάποια άλλα σύμβολα τα οποία δε φαίνονται πολύ καθαρά.
«Είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνει κανείς, αλλά πιθανόν είναι τα γράμματα CE ή το γράμμα B. Στο πίσω μέρος διακρίνονται το νούμερο 72 ή το γράμμα L και ο αριθμός 2″.
«Μη ξεχνάμε ότι η ζωγραφιά είναι ηλικίας 500 ετών, γι αυτό δεν είναι πολύ εμφανής και καθαρή όπως ήταν όταν πρωτοδημιουργήθηκε».

«Από τις πρώτες έρευνές μας έχουμε διαπιστώσει ότι τα σύμβολα αυτά τοποθετήθηκαν στα μάτια της Mona Lisa από τον καλλιτέχνη και όχι ενδεχομένως καταλάθος».
Η αναζήτηση στα μάτια της Mona Lisa άρχισε με αφορμή ένα βιβλίο που βρέθηκε σε ένα μαγαζί με αντίκες στο οποίο αναφερόταν ότι υπάρχουν μικροσκοπικά κρυμμένα σύμβολα στα μάτια της Mona Lisa!

«Ο Da Vinci έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη Mona Lisa και τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπαιρνε τη ζωγραφιά μαζί του όπου και αν πήγαινε», πρόσθεσε ο Vincetti.
«Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Da Vinci ασχολούνταν πολύ με τον εσωτερισμό και χρησιμοποιούσε συχνά κρυμμένα σύμβολα που περιέχουν μηνύματα».

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home