Σας Προτείνουμε


Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το SETI βρήκε χρήματα και ξεκινά πάλι να ψάχνει για… εξωγήινους!

Δημοσιεύτηκε : 12/13/2011 |

Τον περασμένο Απρίλιο το SETI Institute, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος φορέας έρευνας για εξωγήινη ζωή έπαυσε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ήδη τα χρήματα της αμερικανικής κρατικής επιχορήγησης είχαν στερέψει, λόγω περικοπών των σχετικών κονδυλίων, και οι μεμονωμένες δωρεές των απανταχού ερασιτεχνών αστρονόμων, αλλά και φίλων γενικότερα της
SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence – Έρευνα για Εξωγήινη Ζωή) δεν ήταν αρκετές. Σημαντική ενίσχυση για τα πρώτα του βήματα είχε λάβει το SETI Institute από τον Paul Allen, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος είχε κάνει μια γενναιόδωρη προσφορά ύψους $25 εκατομμυρίων.

Το SETI Institute βασίζει τον κορμό της έρευνάς του στη συστοιχία 20 ραδιοτηλεσκοπίων διαμέτρου 6 μέτρων, που βρίσκονται στα βόρεια του San Fransisco, αν και πακέτα δεδομένων προς ανάλυση έρχονταν και από άλλα παρατηρητήρια, όπως το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo, στο Πόρτο Ρίκο.

Νέες δωρεές από το κοινό, αλλά και μια νέα επιχορήγηση εκ μέρους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επέτρεψαν στο SETI Institute να βγει από την περίοδο χειμερίας νάρκης και να ενεργοποιήσει ξανά το κεντρικό του σύστημα έρευνας. Και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για να στρέψουμε ξανά την προσοχή μας στους ουρανούς, αφού τα τηλεσκόπια της NASA και των άλλων αστρονομικών παρατηρητηρίων ανακαλύπτουν συνεχώς νέους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, και μάλιστα μερικούς με σημαντικές πιθανότητες να έχουν κλιματικές συνθήκες που να μπορούν να συντηρούν ζωή, όπως την ξέρουμε στον δικό μας πλανήτη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου:

“For the first time, we can point our telescopes at stars, and know that those stars actually host planetary systems – including at least one that begins to approximate an Earth analog in the habitable zone around its host star. That’s the type of world that might be home to a civilization capable of building radio transmitters.”

Πηγή: pestaola.gr / mashable.com

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home